Модел заједнице професионалног учења – Једнодневни професионални сусрети практичара у Великој Плани

У оквиру Програма подршке јачању капацитета за примену Основа програма ПВО ,,Године узлета“, Модела заједнице професионалног учења ,,Од рефлексије о акцији до рефлексије за акцију“ у ПУ ,,Дечје царство“ у Великој Плани 28.5.2023. године реализовани су Једнодневни професионални сусрети.

На сусретима учествовали су практичари из седам установа: ПУ ,,Дечје царство“ Велика Плана, ПУ ,,Полетарац“ Баточина, ПУ ,,Наша младост“ Лапово, ПУ ,,Дечја радост“ Свилајнац, ПУ ,,Наша радост“ Рача, ПУ ,,Софија Ристић“ Топола и ПУ ,,Моравски цвет“ Жабари. Једнодневни професионални сусрети су били прилика да разменимо искуства, дилеме, недоумице, да отворено разговарамо о пракси, заједнички разматрамо предлоге за унапређење праксе и пружимо подршку једни другима.

Модератор је Александра Ружичић, психолог у ПУ ,,Дечја радост“ у Панчеву, практичари из наше установе који су презентовали своје примере су: Данијела Радовановић медицинска сестра васпитач и Весна Маринковић васпитач, и координатори хоризонталне размене су Снежана Миловановић, васпитач и Кристина Миладиновић, педагог. Практичари из наше установе заједно са координаторима за хоризонталну размену активно су учествовале у паралелним групама за учење, у дискусијама и презентовању радова у оквиру сценарија ,,Простор“ и ,,Инклузивна пракса“.

Share Button